Welkom in MPIGO De Vloedlijn
 

Internaat - Opvangcentrum

 

Het opvangcentrum is tijdens alle schoolvrije dagen open om interne leerlingen van het Buitengewoon onderwijs van het Gemeenschapsonderwijs een onderdak te bieden. Externe leerlingen kunnen eveneens - voor een beperkte periode en om noodsituaties te overbruggen - genieten van alle faciliteiten die het opvangcentrum biedt.

Noodsitutaties zijn in de meeste gevallen die momenten waarbij de ouders of de voogd van het kind, wegens allerlei oorzaken de opvang niet langer aankunnen.

De ouders of plaatsende instanties nemen aldus de beslissing om via het schoolinternaat hun kind te laten opnemen in het opvangcentrum. Voor sommige jongeren kan dit aanleiding geven tot een lang en regelmatig terugkerend verblijf, terwijl dat voor andere kinderen een relatief korte periode, eventueel een éénmalig gebeuren kan zijn.

Het spreekt vanzelf dat tijdens Herfst-, Krokus-, Kerst-, Paasvakantie en de maanden juli en augustus het verblijf in het opvangcentrum te De Haan ook prettig kan zijn voor die kinderen waarvoor de ouders tijdelijk niet zelf kunnen instaan door werksituatie, eigen vakantie, of andere familiale redenen.

Bevoegde opvoeders en paramedisch personeel staan in voor de opvang en begeleiding van deze jongeren in kleinschalige leefgroepen.